دوربین مداربسته

7 مشخصه فنی که باید هنگام خرید دوربین مداربسته، در نظر بگیرید

نصب دوریبین مداربسته توسط تکنسین سیما پارس در مشهد، گلبهار و چناران

دوربین‌های مداربسته به عنوان بخش اساسی از سیستم‌های امنیتی الکترونیکی عمل می‌کنند. انتخاب نادرست یک دوربین مداربسته می‌تواند منجر به عواقب جدی شود، از جمله کاهش کیفیت تصاویر، ناتوانی در تشخیص حوادث، یا حتی از بین رفتن اطلاعات مهم. بنابراین، آگاهی از ویژگی‌های فنی مهم دوربین مداربسته امری ضروری است.

هنگام انتخاب و خرید بهترین دوربین مداربسته، مهم است که به چندین جنبه فنی توجه کنید تا از عملکرد بهینه و امنیت مطمئنی برخوردار شوید. در این مقاله، به بررسی 7 مشخصه فنی اصلی که باید در نظر گرفته شوند، می‌پردازیم تا بهترین تصمیم را در انتخاب دوربین مداربسته برای سیستم امنیتی خود داشته باشید.

1. کیفیت تصویر (رزولوشن)

مهمترین ویژگی در انتخاب دوربین مداربسته، کیفیت تصویر یا همان رزولوشن (وضوح) دوربین مداربسته است. در حال حاضر، رزولوشن FullHD (2Mp) به عنوان یکی از رایج‌ترین استانداردها مطرح است. این سطح وضوح به 8 مگاپیکسل (رزولوشن 4K) با استفاده از آخرین فناوری‌های عمومی افزایش یافته است. البته، محصولات با رزولوشن بالاتر مانند 40Mp نیز وجود دارند، اما در پروژه‌های معمولی استفاده نمی‌شوند. در پروژه‌های دوربین مداربسته، معمولاً از محصولات با رزولوشن‌های 2Mp، 4Mp، 5Mp و 8Mp استفاده می‌شود. با افزایش رزولوشن، کیفیت تصویر بهبود یافته و اطلاعات دقیق‌تری ارائه می‌شود. با این حال، باید توجه داشت که با افزایش رزولوشن، قیمت محصول نیز به صورت خطی افزایش می‌یابد.

2. اندازه سنسور دوربین

واحدی که نور یا تصویر را از اجسام جلوی لنز می‌گیرد، حسگر تصویر نامیده می‌شود. متداول‌ترین نوع موجود در بازار امروز برای دوربین‌های مداربسته مدل 1/2.8 اینچی است. اما دوربین‌های با وضوح بالا ممکن است از سنسورهایی با اندازه 1/1.8 اینچ استفاده کنند. این نکته مهم است که با افزایش اندازه سنسور، ظرفیت جمع‌آوری نور نیز افزایش می‌یابد، که در نهایت منجر به تولید تصاویر گسترده‌تر و با کیفیت بهتر می‌شود. بنابراین، یک سنسور 1/1.8 اینچی همیشه بهتر از یک سنسور 1/2.8 اینچی است. دوربین‌هایی با سنسورهای بزرگتر، عملکرد با کیفیت‌تری دارند، اما باید توجه داشت که این مدل‌ها قیمت بیشتری نیز دارند.

3. WDR (محدوده دینامیکی گسترده)

WDR یکی از پارامترهای حیاتی در سیستم دوربین‌های مداربسته است که میزان تفاوت نور را در یک صحنه بهبود می‌بخشد. این پارامتر به طور معمول به صورت مقادیر دسی‌بل بیان می‌شود. با افزایش مقدار WDR، کیفیت تصویر بهبود می‌یابد. اصطلاح WDR به معنای “وسیع‌ترین محدوده دینامیکی” است و به وسیله فناوری‌های خاص، تفاوت نور محیط را متعادل می‌کند. این امکان را فراهم می‌کند که در شرایط نوری متفاوت، نقاط تاریک و روشن صحنه به طور یکنواخت ضبط شوند. به عبارت دیگر، WDR از تاریکی شدید و روشنایی بیش از حد در نقاط مختلف جلوگیری کرده و نور را به طور متعادل در سراسر صحنه تنظیم می‌کند. به عنوان مثال، اگر دو دوربین مداربسته را با مقادیر 120 دسی‌بل و 132 دسی‌بل WDR مقایسه کنید، دوربین با WDR 132 دسی‌بل به دلیل توانایی بالاتر خود در تنظیم نور، کیفیت بالاتری ارائه می‌دهد، البته با قیمت بیشتر.

4. لنزهای دوربین مداربسته

لنزهای دوربین‌های مداربسته به انواع مختلفی از جمله ثابت، موتوری، و وریفوکال دستی تقسیم می‌شوند. امروزه، لنزهای موتوری به عنوان رایج‌ترین نوع لنز در بسیاری از دوربین‌ها استفاده می‌شوند. توصیه می‌شود دوربین‌هایی که از لنزهای موتوری استفاده می‌کنند را ترجیح دهید. با لنزهای موتوری، قابلیت زوم اپتیکال در تصویر ایجاد می‌شود، که این امر امکان تنظیم دید در محیط‌های مختلف را فراهم می‌کند. لنزهای دوربین‌های مجهز به لنزهای موتوری معمولاً محصولاتی با قیمت بیشتری هستند.

در لنزهای موتوری، ابعاد لنزها نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال، اندازه‌های متداول لنزها در دوربین‌های مجهز به لنزهای موتوری به گونه‌ای است که می‌توانید لنز را تا 2.8 میلی‌متر زوم کنید و دید عریضی را بر روی دوربین داشته باشید یا تا 12 میلی‌متر زوم کنید و در فواصل دور دید با زاویه باریک عمل کنید.

5. فوکوس خودکار

دوربین‌های مداربسته روز و شب دارای سنسورهای تصویر جداگانه برای شب و روز هستند که به صورت مکانیکی بین آن‌ها جابجا می‌شوند. این تغییر مکانیکی باعث تغییر فوکوس در دوربین می‌شود. برای تنظیم این جابجایی‌های فوکوس، باید تنظیمات به‌طور مداوم روی لنز انجام شود. با فوکوس خودکار، این تغییر فوکوس دائماً توسط دوربین تنظیم می‌شود. این امر به ما سهولت و وضوح تصویر قابل توجهی را فراهم می‌کند.

6. روش‌های فشرده‌سازی تصویر

امروزه، متداول‌ترین روش‌های فشرده‌سازی تصویر شامل H.264، H.265 و H.265+ هستند. در انتخاب دوربین‌های مداربسته امنیتی، توصیه می‌شود حداقل از تکنولوژی‌های H.265 یا H.265+ استفاده شود. داشتن روش‌های بهتر فشرده‌سازی تصویر، مزایای قابل توجهی از جمله صرفه‌جویی در دیسک و پهنای باند را برای ما فراهم می‌کند، به‌ویژه در مواردی که نظارت از راه دور از طریق شبکه یا اینترنت انجام می‌شود. دوربین‌های مداربسته امنیتی با قابلیت فشرده‌سازی بالا، به‌طور قابل توجهی راحتی را در استفاده و مدیریت فایل‌های تصویری فراهم می‌کنند.

7. فناوری دید در شب و IR LED

اگر بخواهیم در شب تصاویر با کیفیتی به دست آوریم، دوربین ما باید مجهز به فناوری دید در شب باشد که به آن روز/شب نیز معروف است. این فناوری باید دارای یک فیلتر برش IR به نام ICR باشد که به صورت مکانیکی بین شب و روز تغییر کند. همچنین، در صورت کمبود نور در محیط، دوربین باید دارای LED IR باشد. با استفاده از LED IR در دوربین، می‌توانیم در شرایط نوری کم یا حتی در شب کامل، تصاویر با کیفیتی را ضبط و مشاهده کنیم.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی هفت مورد اساسی که در انتخاب دوربین‌های مداربسته برای سیستم‌های امنیتی باید در نظر گرفته شوند، می‌پردازد. از جمله این موارد می‌توان به کیفیت تصویر، اندازه سنسور تصویر، فناوری WDR، نوع لنز، فوکوس خودکار، روش‌های فشرده‌سازی تصویر و فناوری دید در شب و LED IR اشاره کرد.

شرکت سیما پارس با تجربه‌ی 23 ساله در فروش و نصب دوربین‌های مداربسته در منطقه مشهد، گلبهار و چناران، آماده‌ی ارائه مشاوره‌ی رایگان در زمینه امنیت و نصب سیستم‌های مداربسته به مشتریان عزیز می‌باشد. به شما توصیه می‌شود که با تماس با شرکت سیما پارس، از اطلاعات دقیق و مشاوره‌ی لازم برای انتخاب و نصب دوربین‌های مداربسته در محیط خود بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *