دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته چگونه کار می کند: طرز کار دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته چگونه کار می کند؟


با افزایش نرخ جرم و نشت اطلاعات در دنیای مدرن، نیاز به نصب سیستم‌های امنیتی مناسب در محیط شما به شدت افزایش یافته است. آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که دوربین‌های مداربسته چگونه کار می‌کنند؟ مانیتور کردن و انتقال داده‌ها و فیلم‌ها به صورت زنده در حالی که در یک اندازه کوچک قرار دارند، کاری ساده نیست. در این مقاله، اصل کار این دوربین‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم و همچنین در مورد انواع آنها صحبت می‌کنیم. بیایید شروع کنیم.

دوربین مداربسته چیست؟

دوربین مداربسته یک سیستم ویدیویی است که باید به صورت استراتژیک در یک نقطه قرار گیرد تا بتواند فیلم را ضبط کرده و سپس به صورت دیجیتالی به یک مانیتور نمایش دهد که مشاهده بلادرنگ و همچنین گزارش‌های داده‌های گذشته را تسهیل کند.

این سیستم شامل تمام جنبه‌هایی مانند سیم‌کشی، دوربین، درایو ذخیره‌سازی ویدئو (دیسک سخت یا مبتنی بر ابر)، مانیتورها، سیستم‌های مدیریت و کنترل‌های دسترسی است که برای ساختن سیستم کنار هم قرار گرفته‌اند.

رایج‌ترین کاربرد دوربین مداربسته، جلوگیری از دسترسی شخص ثالث به مناطق دارای اطلاعات ممتاز یا خصوصی است. به غیر از مردم محلی، دوربین مداربسته همچنین به بخش جرم و جنایت و کشف برای شناسایی مجرمان احتمالی، مظنونان گمشده و سارقان کمک کرده است.

نام Closed Circuit Television از این واقعیت نشات می‌گیرد که تمام اجزای داخل یک سیستم دوربین مداربسته سیم‌کشی شده اند تا از پخش آنها در یک شبکه عمومی جلوگیری شود. این دوربین‌ها از روزهای اولیه تولیدشان در سال ۱۹۴۲ راه‌های زیادی را طی کرده‌اند و ویژگی‌هایی مانند اسکن حرارتی، کنترل حرکت و ردیابی چشم را ارائه می‌دهند.

دوربین مداربسته برای چه کاربردهایی استفاده می‌شود؟

استفاده از دوربین‌های مداربسته (CCTV) در اوایل پیدایشش، دوربین‌های مداربسته به منظور نظارت بر پرتاب موشک‌های V2 توسط آلمانی‌ها در نظامی استفاده می‌شدند. با پیشرفت فناوری، قابلیت‌های آنها نیز گسترده‌تر شد و آنها را به آنچه که امروز هستند تبدیل کرد.

در حال حاضر، دوربین‌های مداربسته را می‌توان در همه‌جا مشاهده کرد، از کافه‌ها، مراکز خرید، اقامتگاه‌های خصوصی تا مکان‌های پیچیده مانند گودال‌های هواپیما و دستگاه‌های هوشمند زیرزمینی. در ادامه برخی از کاربردهای متداول سیستم دوربین‌های مداربسته را بررسی می‌کنیم:

امنیت خانگی

خانه‌هایی که دوربین مداربسته نصب شده دارند، معمولاً کمتر قربانی سرقت یا خرابکاری می‌شوند نسبت به آنهایی که بدون آن هستند. اگرچه این دوربین‌ها نمی‌توانند از نظر فیزیکی برای پیشگیری یا کنترل جرم‌ها اقدام کنند، اما ترسی را در مجرمان ایجاد می‌کنند که احتمالاً عکس‌های آنها گرفته شده و در نتیجه افزایش شانس دستگیری آنها را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

به همین دلیل، بیش از ۵۰٪ از صاحبان خانه در شهرهای بزرگ به دوربین‌های مداربسته روی آورده‌اند تا هرگونه فعالیت مضری را باز دارند.

نظارت تجاری

یک کسب و کار ممکن است برای تعدادی از املاک تجاری و همچنین در مکان‌های مختلف، چه در داخل و چه در خارج از ساختمان اصلی خود از دوربین‌های مداربسته استفاده کند. دفاتر، موزه‌ها، بانک‌ها، فروشگاه‌های خرده‌فروشی و رستوران‌ها همه این روزها محل وقوع جرایم هستند.

بنابراین، مالکان اغلب سیستم‌های دوربین مداربسته را در این مکان‌ها با زوایای مختلف قرار می‌دهند تا امنیت مناسبی را فراهم کنند. فروشگاه‌ها و دفاتر همچنین در داخل املاک خود از آنها برای نظارت بر مواردی مانند دزدی از فروشگاه یا سرقت فایل‌های داده استفاده می‌کنند. بسیاری از کسب‌وکارها همچنین از دوربین‌های امنیتی برای نظارت بر کارمندان خود استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که در ساعاتی که برایشان قرارداده‌اند کار می‌کنند.

نظارت بر ترافیک

شهرهای مختلف اکنون دوربین‌های امنیتی با قابلیت ردیابی حرکت را در جاده‌های شلوغ نصب کرده‌اند تا از افرادی که قوانین راهنمایی و رانندگی را نقض می‌کنند مانند عبور از چراغ‌های قرمز یا رانندگی با سرعت غیرمجاز، شارژ کنند.

اصل کار پشت دوربین‌های مداربسته

اصول عملکرد هر سیستم دوربین مداربسته با توجه به اجزای نصب شده در آن متفاوت است. با این حال، فرآیند عمومی برای تمامی سیستم‌های دوربین امنیتی یکسان است.

این سیستم قابلیت تغییر در ابعاد و اندازه دارد و همچنین قابل اتصال به یکی از چندین نمایشگر برای نظارت بر فریم دارد. دوربین ابتدا تصاویر چندگانه از یک منطقه را به صورت توالی مستمر ضبط می‌کند و سپس آنها را بی‌سیم به یک سیستم ارسال می‌کند که توسط مدیر از طریق اتصال سیمی یا مبتنی بر اینترنت انتخاب شده است. سیستم سپس تمام این تصاویر را ترکیب کرده و ویدئویی را تشکیل می‌دهد که می‌توان آن را در نمایشگر مشاهده کرد.

بعضی از دوربین‌ها حتی قابلیت بزرگ‌نمایی و کوچک‌نمایی فریم را بر اساس لنز و فاصله کانونی مورد استفاده در سیستم دارند. دوربین ابتدایی که کار را انجام می‌دهد می‌تواند به راحتی با قیمتی مقرون به صرفه در دسترس باشد در حالی که دوربینی با فناوری پیشرفته مانند تصویرگرم، تشخیص پلاک خودرو و دید در شب ممکن است در بالای طیف قیمتی قرار گیرد. این دوربین‌ها می‌توانند به دو نوع دوربین سیمی و بی‌سیم تقسیم شوند.

پرکاربردترین انواع دوربین‌های مداربسته موجود در بازار

دوربین‌های دام

این دوربین‌ها نامشان را به دلیل داشتن یک دام به شکل کروی که یک محدوده گسترده را پوشش می‌دهند، می‌گیرند. آنها دارای یک گلاس مات و دید محرمانه بر روی آنها هستند. قاب دام نیز باعث می‌شود تشخیص جهت دوربین کجاست به چالشی تبدیل شود، بنابراین از دوربینی که به فاصله مشخص نگاه می‌کند، دور نگه می‌دارد.

مزایا:

  • طراحی غیرقابل توجه و آسان برای نصب
  • ایده‌آل برای استفاده در داخل و خارج از منزل
  • دوربین‌های مقاوم در برابر خرابی

دوربین‌های بولت

طراحی مستطیلی آنها بسیار قابل مشاهده است و اغلب وقتی که نیاز به نظارت بر فواصل بلند دارید، کارآمد هستند. قاب‌های آنها معمولاً از مواد مقاوم در برابر آب و گرد و غبار ساخته شده است.

مزایا:

  • می‌توانند در شرایط آب و هوایی سخت کارآمد باشند
  • ایده‌آل برای نظارت بر فواصل بلند
  • قاب‌های محکم نیز از باران و تابش خورشید محافظت می‌کنند

دوربین‌های C-mount

مانند دوربین‌های بولت، طراحی دارای زبانه قوی هستند و اغلب دارای لنزهای قابل تعویض هستند تا بتوانید فاصله دوربین را تغییر دهید. آنها جاذبه‌ای وزنی دارند و می‌توانند به طور آسانی به هر زاویه دید سازگار شوند.

مزایا:

  • لنزهای سفارشی که می‌توانند به میزان مورد نیاز شما تغییر کنند؛ همچنین می‌توانند دامنه دوربین را به فاصله بیش از ۴۰ فوت هم کشید.
  • طراحی قابل توجه
  • قاب‌های محکم برای حفاظت در برابر هوا

دوربین‌های PTZ (360 درجه)

این دوربین‌ها به تیم مدیریت شما کنترل کامل در مورد زاویه‌ای که فیلم گرفته می‌شود را می‌دهند. شما می‌توانید دوربین را به چپ و راست با یک دکمه پان کنید و همچنین آن را به صورت عمودی تنظیم کنید.

مزایا:

  • زوم اپتیکی اطمینان از کیفیت واضح هنگام زوم کردن
  • عملکرد پان و تیلت به شما دید ۳۶۰ درجه را می‌دهد
  • رزولوشن تصویر عالی
  • می‌توان با استفاده از کنترل از راه دور دوربین را تلفیق کرد و زوایای گوناگون را پوشش داد.


دوربین‌های دید در شب / روز

این دوربین‌ها دارای دیافراگم‌های وسیعی هستند تا بتوانند حتی در شرایط نور کم به راحتی عمل کنند. آنها می‌توانند در طول شب و روز تصاویر واضحی را ضبط کنند و تراشه‌های تصویر حساس اضافی دارند تا به آنها کمک کنند.

مزایا:

  • ضبط بدون دانه در شب
  • قابلیت ضبط در حالت رنگی و سیاه و سفید
  • مقاومت در برابر تابش خورشید و انعکاس‌های نور در شیشه
  • قاب محکم جهت حفاظت از دوربین

دوربین‌های مادون قرمز

این دوربین‌های امنیتی بی‌سیم برای عمل در شرایط تاریکی مطلق طراحی شده‌اند و از فناوری مادون قرمز استفاده می‌کنند که امکان نفوذ نور بیشتری به داخل لنزها را فراهم می‌کند و تصاویر واضحی را در تاریکی به شما ارائه می‌دهد.

مزایا:

  • ضبط کیفیت بالا در محیط‌های تاریک
  • دارای فیلتر بریده مادون قرمز که تصویرسازی حرارتی و تشخیص حرکت را فراهم می‌کند
  • تولید تصاویر واضح حتی در مه و دود
  • معمولاً در بانک‌ها و کارخانه‌های تولیدی که به راه‌حل‌های امنیتی بسیار قابل اعتماد برای امکانات خود نیاز دارند، استفاده می‌شوند.

دوربین‌های شبکه / IP

این دوربین‌ها پهنای باند فیلم ضبط شده را فشرده کرده و آن را به صورت زنده از طریق اینترنت پخش می‌کنند. ویدیو بر روی یک ضبط‌کننده ویدیوی شبکه / سیستم ذخیره ابری ذخیره می‌شود تا از هر نقطه‌ای در جهان قابل دسترسی باشد.

مزایا:

  • دسترسی آسان به ویدیو که می‌توانید از هر دستگاهی مشاهده کنید
  • حذف نیاز به کابل کواکسیال، کابل DVI، کابل S-video، کابل‌های اترنت و ایستگاه‌های کامپیوتر
  • نگهداری کم

اگر اغلب از محل نظارت خود دور هستید و نیاز به نظارت بر مکان‌های خود در هر زمان دارید، پس این گزینه برای شما مناسب است.

دوربین‌های بی‌سیم

این دوربین‌ها زمان نصب را کاهش می‌دهند و دیدی حداقلی دارند. آنها مرتب و ظاهری غیرقابل تشخیص دارند که برای مکان‌هایی مانند کلیساها و موزه‌ها ایده‌آل هستند.

مزایا:

  • نصب آسان
  • ظاهر تمیز
  • ذخیره سازی امن و دسترسی آسان به ویدیوهای آرشیو
  • هدف از آنها ایجاد ظاهری تمیز


دوربین‌های با کیفیت تصویر بالا

این دوربین‌ها کیفیت تصویر را از ۴۸۰p سنتی به ۴K در برخی از دوربین‌های امنیتی بی‌سیم بالا می‌برند. اگر بودجه‌ای برای خرید این دوربین‌ها دارید، می‌توانید به این نوع دوربین‌ها مراجعه کنید.

مزایا:

  • کیفیت تصویر بی‌نظیر
  • زوم بدون دانه
  • معمولاً در دفاتر و بانک‌هایی که احتمال جرم در آنها بسیار بالا است، استفاده می‌شوند.

پرسش‌های متداول

آیا دوربین‌های مداربسته همیشه ضبط می‌کنند؟

بیشتر سیستم‌های مداربسته می‌توانند بدون وقفه تا ۹۰ روز یا بیشتر ضبط کنند تا زمانی که ظرفیت ذخیره‌سازی کافی و منبع تغذیه وجود داشته باشد. بعد از اختصاص فضای بیشتر، می‌توانید آنها را دوباره روشن کنید.

چقدر طول می‌کشد تا فیلم‌های مداربسته حفظ شود؟

بیشتر سیستم‌های مدیریت دوربین، ۳۰ روز پس از ضبط ویدیو را حذف می‌کنند. با این حال، می‌توانید آن را به یک درایو خارجی یا یک سیستم مدیریت ابری پشتیبانی کنید اگر بعداً نیاز داشتید.

آیا می‌توانم زنده ویدیوهای مداربسته را تماشا کنم؟

بله، این امکان از طریق قابلیت LAN فراهم می‌شود که به شما اجازه می‌دهد ویدیوی زنده را پخش کنید، باید دوربین IP خود را به روتر و متصل کرده و آنها را روشن کنید.

چگونه می‌توانم فیلم‌های مداربسته را روی تلفن همراه خود تماشا کنم؟

بسیاری از شرکت‌ها APIهای ویژه‌ای را ارائه می‌دهند که مخصوص موبایل هستند و به شما امکان مشاهده ویدیو را بر روی دستگاه موبایل خود می‌دهند. هر زمان می‌توانید این قابلیت را از ارائه دهنده خود درخواست کنید.

با اینکه اکنون در مورد انواع دوربین‌های مداربسته و سوالات متداول آنها اطلاعات کافی دارید، حالا می‌توانید برای کسب اطمینان از امنیت کسب‌وکار خود اقدام کنید. از طریق بازار گسترده‌ای که وجود دارد، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید و از طریق مراجعه به فروشندگان معتبر به سوالات خود پاسخ دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *